Nieuwsbrief januari 2017

In deze tijd waarin conflicten hoogtij vieren wensen wij vrede en veiligheid voor alle vrouwen, mannen en kinderen. Zonta Utrecht heeft zich in 2016 ingezet voor gelijkheid voor en veiligheid van vrouwen en actie gevoerd om geweld tegen vrouwen uit te bannen. Bij deze bedanken we graag iedereen die zich heeft ingezet tijdens de evenementen van onze club. Ook danken we iedereen die het afgelopen jaar doneerde aan één van onze fundraisingprojecten.
We zijn als club verbonden aan Zonta International, ons doel is de status en positie van vrouwen in de wereld te verbeteren. Met Zonta Utrecht droegen we in 2016 bij aan dit doel door de organisatie van Zonta Zingt. Een keur aan zangworkshops leverde €1639,54 op voor Voices Against Violence, een project van UN Women waarbij jongeren leeftijdgenoten voorlichten over geweld tegen vrouwen.

Tijdens de internationale conventie van Zonta International in Nice in juli brachten wij onze stem uit ten aanzien van bestuurlijke zaken en de serviceprojecten die gesteund worden, zoals Voices Against Violence. De komende jaren zal Zonta aandacht vragen voor de door de UN vastgestelde Sustainability Goals. Doel 5 richt zich op gender gelijkheid.

Een mooi voorbeeld van geslaagde samenwerking tussen Zontaclubs wereldwijd was de actie Zonta Says NO to Violence Against Women. Zonta Utrecht deelde op 26 november en deelde 500 gele rozen uit in de stad.
Zonta Utrecht werkte ook mee aan een film over de Jane M. Klausman Women in Business Scholarship. In de film blikt Susanna Papyan (Utrechtse winnares 2015!) terug op haar Nyenrode MBA. Bekijk hem op YouTube!

Wat brengt 2017?
Het komende voorjaar gaan we een samenwerking aan met het creatief atelier van Reinaerde. Ook komen we in beweging tijdens de actie ‘NL doet’ en steunen we Syrische vluchtelingenvrouwen en -meisjes. In de nazomer organiseren we een wijnproeverij voor een lokaal doel en in het najaar voeren we weer actie voor “Zonta Says No”.

Spreken de Zontadoelen je aan en wil je meer weten over de club of kennismaken?
We nodigen je van harte uit contact met ons te zoeken via de Contact pagina van deze site.
Donaties voor het project Voices Against Violence zijn uiteraard nog steeds welkom. Je kunt deze overmaken naar
NL10RABO 0311307795 tvn Zonta Utrecht. Lees meer op: http://www.unwomen.org en http://www.zonta.org.
We zien er naar uit je (weer) te zien in 2017!

Zontaclub Utrecht zendt ad hoc nieuwsbrieven naar haar netwerk en nodigt hen uit voor activiteiten. Wil je in het vervolg de nieuwsbrief in je mailbox ontvangen? Stuur ons een berichtje via de Contact pagina.