ZONTA UTRECHT SPREEKT MEE OP HET STADSPODIUM

Woensdag 21 februari 2018 pleitte Zontaclub Utrecht tijdens het StadsPodium voor meer aandacht voor de veiligheid van vrouwen in Utrecht. Uit landelijk onderzoek blijkt dat driekwart van de vrouwen in Nederland in haar leven te maken krijgt met intimidatie, 45 % van de vrouwen maakte ooit fysiek of seksueel geweld mee. Presidente Christel Meijerman: “wij wensen voor Utrechtse vrouwen dat zij zich vrij en veilig kunnen bewegen in de stad, waar, wanneer en zo vaak zij maar willen”. Zij overhandigde een verzoek aan de raadsleden en gemeente om de veiligheid van vrouwen de komende jaren tot beleidspeerpunt te maken.

In het verzoek wordt onder meer voorgesteld de Utrechtse Veiligheidsmonitor uit te breiden met vragen over misbruik, intimidatie en seksueel geweld. Ook vraagt Zonta de gemeente meer veilige fietsroutes in te stellen en de drempel om melding te doen van straat- en seksuele intimidatie te verlagen door het gesprek erover aan te wakkeren, een centraal meldpunt Intimidatie (met app) in te stellen en de haalbaarheid van een intimidatieverbod in Utrecht te onderzoeken. Lees meer over de wensen van Zonta voor Vrouwen in Utrecht in het aan de gemeente uitgereikte verzoek: OogVoor VeiligheidVrouwenUtrecht. Of kijk op maandag 26 februari vanaf 13u naar de samenvatting van het Stadspodium op StadsTV van RTV Utrecht: StadsPodiumUitzending21feb2018