Ook U(trecht) veilig!

25 november 2020: online sessie over SAFE STREETS UTRECHT

In het kader van Orange the World organiseren de Soroptimistclub Utrecht en Zonta Utrecht op de avond van 25 november van 20 uur tot 21.15 uur een online sessie.

De sessie informeert u over de Safe Streets Campagne van de Verenigde Naties, die inmiddels wereldwijd verspreid is. De gemeente Utrecht heeft in 2017 als een van de eerste gemeenten in Nederland een Safe Streets convenant getekend en zet zich op veel manieren in voor grotere veiligheid in de stad. Het centrale onderwerp van de avond is: Hoe wordt Utrecht veiliger voor kwetsbare groepen?

De link voor de online sessie is op te vragen via [email protected]

Programma

19.50 Inlog perikelen

20.00  Welkom door Micka van Dorth, voorzitter Soroptimistclub Utrecht en Netty de Jong-Dorland, voorzitter Zonta Utrecht

20.05  Opening door raadslid Queeny Rajkovski

20.10   Suzanne Edelkamp (UN Women) over Safe Streets

Susanne gaat in op het succes van de campagne Orange the World en de oorsprong en effecten van de Safe Streets campagne; wereldwijd, in Nederland en in Utrecht

20.25  Intermezzo met film Naked Truth van de Transketeers

Transketeer Bart Peters geeft een interview over hoe veiligheid anders voelde toen Bart nog als vrouw gezien werd.

20.30 Queeny Rajkovski (Raadslid Gemeente Utrecht) over Safe Streets in Utrecht

20.50 Sabine Meulenbeld over straatintimidatie

Sabine Meulenbeld neemt ons mee in de straatintimidatie van alledag. Zij verhaalt over de rol die dit speelt in ons leven en de impact daarvan op ons brein.

21.15  afsluiting

Deelnemen
De avond is voor ieder toegankelijk. Er zullen vele genodigden aanwezig zijn vanuit de Gemeente, lokale en landelijke vrouwenorganisaties en andere belanghebbenden zoals Stadspodium, Dialoog Utrecht en de Politie.