Orange the World Utrecht 2020

Utrecht kleurt oranje van 25 november tot en met 10 december.

Zonta Utrecht en Soroptimistclub Utrecht zetten zich in voor de Orange the World Campagne van de VN. Ook Utrecht zegt Nee tegen geweld tegen vrouwen door woensdag om 17.30 uur het Oude Stadhuis en het Provinciehuis Oranje aan te lichten. Wethouder Linda Voortman zal op dat tijdstip een videospeech delen via Facebook – het virtuele alternatief voor de aanlichtceremonie.

Op stoepen in de binnenstad zullen in de periode van 25 november tot 10 december logo’s verschijnen: het oranje handje van Orange The World roept op om geweld tegen vrouwen te melden bij 0800-2000. Zonta Utrecht en Soroptimisten Utrecht starten tevens een postercampagne – in de stad worden posters met de oproep tot melden van geweld opgehangen op de openbare toiletten. De eerste posters worden opgehangen op de toiletten van het oude Stadhuis, op 25 november.

Zonta Utrecht en Soroptimisten Utrecht organiseren ook op we de avond van 25 november om 20 uur een online sessie over Safe Streets: Ook U(trecht) veilig! De sessie wordt geopend door gemeenteraadslid Queeny Rajkowski. Gastsprekers Susanne Edelkamp (bestuurslid UN Women Nederland) en Sabine Meulenbeld (Specialist Seksuele souvereiniteit). Een adiovisuele bijdraage wordt verzorgd door de Trasketeers . Uitnodigingslink is op te vragen bij: [email protected]