• Orange the World in Utrecht 25/11 – 10/12

  Vrijdag 25 november start de internationale UN campagne Orange the World. Deze campagne zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Wereldwijd worden die dag gebouwen oranje aangelicht; dit oranje, de kleur van de zonsopkomst, staat voor een (lees meer)

 • Nationale afsluiting Orange the World campagne 2022

  Op 10 december, de slotdag van de campagne Orange the World, vinden wij elkaar in het Provinciehuis te Utrecht, om de internationale dag van de rechten van de mens te vieren én om.. 1. Terug te blikken op (lees meer)

 • Zonta Utrecht zegt Nee

  Op 25 november 2022 kleurt het stadhuis in Utrecht vanaf 19.00 uur oranje in het kader van Orange the World. Dit is een campagne om geweld tegen vrouwen en meisjes tegen te gaan. Wethouder Linda Voortman verzorgt het (lees meer)

 • Wij zijn #Medestander, u ook?

  Op donderdagavond 9 december organiseert het Orange the World Comité Utrecht de themabijeenkomst:  Wij zijn #Medestander, u ook?  Een virtuele bijeenkomst via zoom, van 20.00 tot ca 21.00 uur, over het voorkomen van geweld tegen vrouwen en meisjes. (lees meer)

 • Utrecht zegt NEE tegen geweld tegen Vrouwen

  Utrecht zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen. Van 25 november tot en met 10 december 2021 kleurt daarom het Stadhuis in Utrecht oranje. Evenals duizenden andere bouwwerken in de wereld. Burgemeester Sharon Dijksma zal donderdag 25 nov om (lees meer)

 • Stem op een vrouw……! Waarom eigenlijk?

  Zonta Utrecht organiseerde op 10 maart 2021 een online bijeenkomst rondom de Tweede Kamerverkiezingen. Waarom stemmen op een vrouw? Wat maakt het verschil? We gingen in gesprek met 4 landelijke politici! Lees hier het verslag… Vanuit genderperspectief zijn (lees meer)

 • Orange the World Utrecht 2020

  Utrecht kleurt oranje van 25 november tot en met 10 december. Zonta Utrecht en Soroptimistclub Utrecht zetten zich in voor de Orange the World Campagne van de VN. Ook Utrecht zegt Nee tegen geweld tegen vrouwen door woensdag (lees meer)

 • Ook U(trecht) veilig!

  25 november 2020: online sessie over SAFE STREETS UTRECHT In het kader van Orange the World organiseren de Soroptimistclub Utrecht en Zonta Utrecht op de avond van 25 november van 20 uur tot 21.15 uur een online sessie. (lees meer)

 • Utrecht Kleurt Oranje

  Zonta Utrecht biedt burgemeester Manifest aan tijdens de campagne Orange the WorldNiemand in Nederland kan er meer omheen. Meer dan 140 deelnemende gemeenten en 7 deelnemende provincies hebben gezamenlijk meer dan 200 gebouwen, molens, bruggen, fonteinen en zelfs (lees meer)

 • Orange Utrecht

  Vanaf 25 november kleurt Utrecht oranje

  Vrouwenorganisaties zeggen NEE tegen geweld tegen vrouwen. De landelijke startceremonie van de wereldwijde actie Orange the World vindt dit keer plaats in Utrecht. Kom ook naar het Stadhuis in Utrecht om je steun te tonen in de strijd (lees meer)

 • Steun vluchtelingen vrouwen in onze omgeving

  Informatie avond 27 november 20.15 door Zonta Utrecht. Wist je dat vluchtelingenvrouwen vaak hoog opgeleid zijn als arts, ingenieur en ICT-er of lerares? En dat zij veel verborgen talenten hebben die heel bruikbaar zijn in onze samenleving? Maar (lees meer)

 • Zonta Utrecht deelt 500 rozen uit: “Wat een mooi gebaar!”

  Vijfhonderd gele rozen deelden de Utrechtse Zonta vrouwen vandaag uit op de Stadhuisburg in Utrecht. Hiermee vroegen zij aandacht voor geweld tegen vrouwen. En dat werd door de ontvangers van de rozen positief werd ontvangen. “Wat een mooi (lees meer)

 • GELE ROZEN ACTIE: NEE TEGEN GEWELD TEGEN VROUWEN

  Aanstaande zondag zeggen duizenden vrouwen wereldwijd NEE tegen geweld tegen vrouwen. In Utrecht worden daarom op zaterdag 24 november vanaf 11.00 uur gele Zonta rozen uitgedeeld op de Stadhuisbrug Utrecht. De Utrechtse ZONTA vrouwen geven met deze actie (lees meer)

 • ZONTIANS EREN SUZE GROENEWEG TIJDENS AREADAG IN ROTTERDAM

  O.A. MARRY DE GAAY FORTMAN, SIGRID KAAG EN MARIANA HIRSCHFELD SPREKEN OVER VROUWEN, INVLOED EN LEIDERSCHAP Zonta Club Rotterdam en Zonta Rotterdam aan de Maas, de Rotterdamse tak van de internationale serviceclub Zonta International, ontvingen zaterdag 24 maart (lees meer)

 • Kies een Vrouw Utrecht: Samen Sterker – 7 maart 2018

  Bij Kies een Vrouw Utrecht ontstond op 7 maart 2018 een energieke interactie tussen de bezoekers en de kandidaat-raadsleden. Na een inspirerende inleiding van Nienke Schuitemaker (Prodemos) over het belang van diversiteit in besturen vertelden 5 kandidaat-raadsleden wat (lees meer)

 • Aanbieding Manifest in Nieuwspoort op 5 maart 2018

  Op de bres voor vrouwen en meisjes in de vluchtelingenopvang – Het was een historisch moment, niet eerder maakten zoveel vrouwen in Nederland zich sterk voor de verbetering van de positie van een groep vrouwen wier problematiek gebagatelliseerd dreigt (lees meer)

 • AANBIEDING MANIFEST IN NIEUWSPOORT – 5 MAART 2018

  Zonta Nederland schreef, samen met vier andere vrouwenorganisaties met een gezamenlijke achterban van circa één miljoen vrouwen, een manifest over de veiligheid van vrouwen en meisjes in opvanginstellingen voor vluchtelingen. Het manifest is gebaseerd op de uitkomsten van (lees meer)

 • ZONTA UTRECHT SPREEKT MEE OP HET STADSPODIUM

  Woensdag 21 februari 2018 pleitte Zontaclub Utrecht tijdens het StadsPodium voor meer aandacht voor de veiligheid van vrouwen in Utrecht. Uit landelijk onderzoek blijkt dat driekwart van de vrouwen in Nederland in haar leven te maken krijgt met intimidatie, (lees meer)

 • 7 maart 2018: Kies een Vrouw Utrecht

  Woensdag 7 maart organiseert Zonta Utrecht een avond in Galerie SANAA met als thema: Kies een Vrouw, samen sterker. Een informatie- en discussie avond over vrouwen in de politiek. Tijdens de avond is ruimte om van gedachten te (lees meer)

 • Nieuwsbrief en Nieuwjaarsgroet 2018

  Zonta  Utrecht wenst je geluk en inspiratie in 2018! Het jaar 2017 was een belangrijk jaar voor vrouwen. De tijd bleek rijp voor wereldwijde aandacht voor gendergelijkheid en veiligheid voor vrouwen. Er klonk een luid en duidelijk, breed (lees meer)

 • Ook ZONTA UTRECHT zegt NEE

  Zaterdag 25 november 2017 zeiden duizenden vrouwen wereldwijd NEE tegen geweld tegen vrouwen. In Utrecht deelden de leden van Zonta daarom gele rozen met een boodschap uit op de Stadhuisbrug. De Utrechtse ZONTA vrouwen gaven met deze actie (lees meer)

 • Nieuwsbrief januari 2017

  In deze tijd waarin conflicten hoogtij vieren wensen wij vrede en veiligheid voor alle vrouwen, mannen en kinderen. Zonta Utrecht heeft zich in 2016 ingezet voor gelijkheid voor en veiligheid van vrouwen en actie gevoerd om geweld tegen (lees meer)

 • Zontaclub Utrecht deelt rozen uit

  ZontaSaysNo: ban geweld tegen vrouwen uit! Ter gelegenheid van de Internationale dag ter uitbanning van geweld tegen vrouwen heeft Zontaclub Utrecht zaterdag 26 november rozen uitgedeeld in het centrum van Utrecht. 500 prachtige Zonta gele rozen werden voorzien van (lees meer)

 • Zonta in Andy Warhol stijl

  Zontaclub Utrecht viert 35ste verjaardag

  In april werden wij 35 jaar oud! Ter ere van dit 7de lustrum hebben we een verjaardagsfeestje gehouden. Hierbij hebben we genoten van cultuur, (eigen gemaakte) kunst en heerlijk eten met een fantastisch uitzicht. We begonnen de dag met (lees meer)

 • Susanna Papyan ontvangt JMK award

  Susanna Papyan ontvangt JMK award

  De Jane M Klausman award is feestelijk uitgereikt aan Susanna Papyan tijdens de area dag op 16 april in Eindhoven. Uit handen van de districts governor Marijke Jongbloed kreeg zij een mooie cheque en een mooie bos bloemen. Susanna (lees meer)

 • Zonta Zingt voor Voices against Violence

  Geweld tegen vrouwen is helaas (nog niet) weg te denken uit onze wereld. Ver weg gebeurt het op elk moment in oorlogssituaties en gebieden, waar minderheden worden onderdrukt. Maar ook veel dichter bij huis gebeurt het helaas. Tijdens (lees meer)

 • Susanna Papyan wint JMK award

  Wij zijn trots op onze Utrechtse kandidate voor de Jane M. Klausman award! Zij heeft niet alleen de districts award gewonnen maar ook één van de 12 internationale prijzen. Susanna Papyan heeft daarmee totaal US$8000 gewonnen om aan haar studie (lees meer)

 • Nieuwe website live!

  Na een intensieve voorbereiding en hard werken is het dan zover. De nieuwe website van Zonta is live en we zijn er trots op. Onze nieuwe website laat zien wie we zijn en wat we doen, waar Zonta voor (lees meer)